Park Heerehof Schoorl

Duurzaamheid

  • Green Key Goud gecertificeerd
  • CO2 Neutraal verwarmd
  • Laadpalen
  • Zonnepanelen

Duurzaam vakantievieren in Schoorl

Bij Park Heerehof besteden wij veel aandacht aan duurzaamheid, we proberen de ecologische voetafdruk van uw verblijf in Schoorl zo klein mogelijk te houden zonder in te leveren op luxe. Met respect voor mens, dier en milieu inspireren we u graag. Sinds september 2023 zijn we als vakantiepark Green Key Goud gecertificeerd. Dit is het hoogste niveau van Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven.

 

Midden in de natuur

Park Heerehof bevindt zich op een unieke locatie direct aan de rand van de Schoorlse Duinen, een bijzonder natuurgebied waar prachtige duinvalleien zich afwisselen met dichte bossen en groen poldergebied. Het is een belangrijk broedgebied voor vele vogelsoorten. Natuurbeleving staat bij ons voorop, vanuit uw tuin maakt u direct kennis met de geluiden van het bos en de heerlijke geur van het groen.

Duurzame bouw

Ons vakantiepark is kleinschalig en biedt slechts 12 rietgedekte Duinlodges. De Duinlodges zijn van hoge kwaliteit en duurzaam gebouwd door middel van goed geïsoleerde houtskeletbouw geproduceerd in de regio Noord Holland. Bij de bouw is geen gebruik gemaakt van beton, stenen en metselwerk om de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. De wanden van de Duinlodges zijn bekleed met hout en de rieten daken hebben een isolerende werking. 

Schoorlse Duinen
 
Duinlodges Park Heerehof

CO2 Neutraal verwarmd

Park Heerehof is geheel gasloos en wordt CO2 neutraal verwarmd door middel van houtpellets. Alle 12 Duinlodges en het receptiegebouw worden volledig verwarmd door de centrale, grote pelletkachel op het park. Er wordt gewerkt met Badger Houtpellets: samengeperste korrels opgebouwd uit houtzaagsel zonder toevoegingen van lijm of chemische toeslagstoffen. Deze vorm van natuurlijke brandstof voldoet aan de strengste Europese kwaliteitseisen. De Badger Pellets hebben een hoge verbrandingswaarde en een laag asgehalte. 

ZONNEPANELEN

De zonnepanelen op de platte daken van de Duinlodges lenen zich uitstekend voor het opwekken van energie voor het gebruik van onze gasten. Ons streven is om in de toekomst alle Duinlodges van zonnepanelen te voorzien.

Duurzame Duinlodges

Elke Duinlodge is geheel voorzien van energiezuinige ledverlichting, zowel binnen als buiten. De badkamers beschikken over waterbesparende douchekoppen, kranen en toiletten.

Er is bewust gekozen om terughoudend te zijn met energiegrootverbruikers; de Duinlodges hebben geen wellnessvoorzieningen en maken gebruik van een gedeelde wasruimte met wasmachine en wasdroger.

Papieren informatie wordt zoveel mogelijk vermeden; er is gekozen voor een premium WiFi verbinding om online informatie snel en eenvoudig te kunnen opzoeken.

In de keuken vindt u biologisch afbreekbare koffiecups en ecologisch afwasmiddel, gemaakt van plantaardige zepen. Ons toiletpapier is van gerecycled papier en ook het heerlijke bedlinnen op de bedden is van biologisch katoen.

Interieur Heerehof Schoorl
 
Laadpalen

Laadpalen en oplaadpunten

Komt u naar het park met een elektrische auto? Park Heerehof biedt volop voorzieningen voor het opladen van uw auto. Er zijn drie laadpalen en twee oplaadpunten direct bij de Duinlodge aanwezig. 

AFVALSCHEIDING

Afval wordt gescheiden ingezameld en gerecycled. Bij de receptie vindt u aparte afvalbakken voor plastic, glas, groen en restafval. 

ECOLOGISCHE SCHOONMAAK

Onze Duinlodges worden schoongemaakt met duurzame schoonmaakmiddelen; agressieve middelen en materialen worden vermeden. Ook wordt er gelet op waterbesparing tijdens de schoonmaak.

Lokale leveranciers & medewerkers

Park Heerehof draagt bij aan de ontwikkeling van de regio Schoorl en werkt zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers uit de omgeving. Zo verhuren wij bijvoorbeeld fietsen van een lokaal fietsverhuurbedrijf, nemen wij de ontbijtpakketten af bij een lokale ecologische speciaalzaak, wordt ons linnen gewassen bij een lokale wasserij en wordt het ijs in onze ijssalon HeereIJs geleverd door een lokale, biologische ijsleverancier. Park Heerehof wordt gerund door lokale medewerkers, die allemaal binnen een straal van 10 kilometer van het park wonen.

LOKALE ACTIVITEITEN

Wij promoten graag lokale activiteiten en uitjes in de regio, zoals educatieve excursies van Buitencentrum Schoorlse Duinen. Door middel van fietsverhuur en de verkoop van wandelkaarten stimuleren wij het fietsen en wandelen in de prachtige natuur. 

DONATEUR STICHTING DE NOORDZEE

Park Heerehof steunt Stichting de Noordzee met een jaarlijkse donatie ter bescherming van de Noordzee.

Schoorlse Duinen

Tijdens uw verblijf

Wat kunt u zelf doen om een steentje bij te dragen? We geven u graag wat tips!

  • Zorg ervoor dat uw huis zo min mogelijk stroom verbruikt als u op vakantie bent. Zet de thermostaat laag, ontdooi de vriezer en koelkast, trek alle stekkers uit de stopcontacten.
  • Laat de auto tijdens uw verblijf staan bij de Duinlodge en verken de omgeving op de fiets of lopend.
  • Scheid uw afval in de afvalcontainers bij de receptie.
  • Neem uw eigen navulbare drinkfles mee voor onderweg, zodat u geen plastic flesjes hoeft te kopen.
  • Haal tijdens uw verblijf de boodschappen bij lokale ondernemers en eet in lokale restaurants.
  • Kies voor milieuvriendelijke uitjes zoals wandelen, fietsen of zwemmen in zee. Pluk in de natuur geen planten of bloemen en blijf op de paden.

Bekijk de MVO verklaring van Park Heerehof

 MVO verklaring Park Heerehof